...
Rolluik kapot

Is uw rolluik kapot?
Bestel rolluikonderdelen voor de reparatie!

Is uw rolluik kapot? Hier leest u alles over de reparatie van uw rolluik om het defect te verhelpen. Shadowparts.nl is gespecialiseerd in rolluikonderdelenonderdelen voor screens en zonneschermonderdelen om het defect van uw rolluik te repareren.

Wat is het probleem?   
Er zitten diverse onderdelen in een rolluik die er voor kunnen zorgen dat het gehele rolluik niet meer omhoog gaat. Het is van belang om een goede diagnose te stellen door stapsgewijs te controleren wat nog wel werkt en wat defect is aan het rolluik. Door deze systematische methode komt u snel tot de kern van het probleem en kunt u direct alles wat u nodig heeft bestellen bij Shadowparts.nl.

Stap 1: Heeft u een elektrisch of handmatig bediend rolluik?

Een elektrisch rolluik dat kapot is repareren

Als de elektrische bediening met rolluikmotor kapot lijkt, kunt u het volgende bij uw rolluik controleren:

  •          Zit het motorsnoer met stekker (voeding) nog in het stopcontact?
  •          Krijgt de motor nog wel stroom (meten met spanningszoeker)?
  •          Is de schakelaar goed aangesloten en zitten er geen draden los?
  •          Is de batterij van de afstandsbediening niet leeg?

Wanneer dit gecontroleerd is en de motor nog steeds niet werkt (dit is het geval als u geen geluid hoort), dan is de motor van uw rolluik defect. Hoort u wel geluid van een draaiende motor, maar gaat het rolluik niet meer omhoog? Dan schort het waarschijnlijk aan de overbrenging tussen motor en rolluik, waardoor deze kapot is. Maak de rolluikkast open door de voorkap van het rolluik los te schroeven en weg te nemen en kijk of er met ingeschakelde motor bewegingen te zien zijn. Is dit niet het geval? Dan is de meenemer van de motor van het rolluik kapot of losgeschoten. Draait de motor wel de rolluikas (waarop het rolluik wordt opgerold) rond, maar gaat het rolluik niet verder meer omhoog? Dan zijn de ophangveren van het rolluik defect. Bekijk het gehele assortiment elektrische rolluikbedieningsonderdelen om deze problemen eenvoudig te verhelpen.

Een defect rolluik met handbediening

Is de optrekband van uw rolluik nog heel? Vervang deze zo nodig door de 14 millimeter rolluikband in het grijs, bruin of zwart van ons bedrijf. Werkt de veer in de bandopwinder (het kastje aan de muur of kozijn) waarop de band oprolt nog? Vervang deze zo nodig door een van onze bandopwinders. Is binnen het systeem alles nog intact, maar gaat het rolluik niet meer omhoog? Maak de rolluikkast dan open door de voorkap van het rolluik los te schroeven en weg te nemen en kijk of er bewegingen te zien zijn, als er aan de band getrokken wordt. Zo niet, controleer dan of de band nog vastzit aan de bandschijf in het rolluik en herstel of vervang deze zo nodig. Bekijk het gehele assortiment handmatige rolluikbedieningsonderdelen in onze webshop.

Ga verder te werk zoals bij een elektrische bediening

Gaat het rolluik nog wel op en neer, maar maakt het tijdens de bewegingen een knarsend of scheurend geluid? Controleer en vervang dan zo nodig de lagers en/of de inloopstukken. Loopt het rolluik te ver door boven in de kast? Dan kunt u de onderlijststops vervangen of toepassen. Alle bovengenoemde onderdelen zijn vervangbaar en uit voorraad leverbaar. Tevens zijn alle lengtematerialen, zoals rolluiklamellen, rolluikgeleiders, rolluik-assen, rolluik-onderlijsten en rolluikkappen in diverse kleuren bij ons magazijn in Arnhem af te halen. Bekijk ons gehele assortiment aan rolluiklengtematerialen.

Stel uw vragen over het repareren van een defect rolluik met onze rolluikonderdelen

Heeft u verder nog vragen over onze onderdelen om een rolluik dat kapot is te repareren? U kunt altijd contact opnemen met ons team via +31(0)26 - 32 74 420 of info@shadowparts.nl. Wij helpen u graag verder!

Verzonden binnen 1 werkdag

Het product is snel binnen want verzonden binnen 1 werkdag!

Veilig betalen, ook achteraf

Betaling is mogelijk via iDeal, Sofort, Bancontact en creditcard

Kundig en betrokken

Meer dan 30 jaar ervaring, u kunt uw bestelling ook ophalen bij ons magazijn!

Selecteer een Afleverpunt